ПАКОСАЛ – дезинфектант за раце

ПАКОСАЛ – дезинфектант за раце

ПАКОСАЛ е лабораториско испитано средство за дезинфекција, кое во својот состав содржи бензалкониум хлорид, алкохол, концентрат од алое вера и етерично масло. Достапно во пакување од 1l, 500ml и 250ml.

Дејство: Бактерицид (вклучувајќи ги и MRSA, P.aeruginosa), туберкулоцид (вклучувајќи ги и M.terae, M.avium), вируцид (вклучувајќи ги и Аденовирус, Полиовирус) и фунгицид (вклучувајќи го и C.albicans).

Упатство за употреба: пред секоја употреба средството да се протресе и потоа нанесе на рацете.